BURSA / YENİSEHİR - İlhan Oğuz Anadolu Lisesi

İlhan Oğuz Anadolu Lisesi

Adres
YÜZÜNCÜYIL MAH. TABİAT CAD. ILHAN OĞUZ MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 3 YENİŞEHİR / BURSA
Vizyon
Eğitim kalitesini sürekli iyileştirerek 21. yüzyılın gereksinimlerini karşılayan; mükemmelliğe ulaşmayı benimseyen; yeniliklere ve değişimlere açık olan; öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata da hazırlayan; gelecek nesillerin şekillendirilmesi sorumluluğunu alabilen Türk Millî Eğitim Sistemi´nin yıldızlarını yetiştiren; heyecanlı, dinamik, verimli, üretken ve fark oluşturan bir okul.
Misyon
Millî Eğitim Temel Kanununda yer alan genel amaçları ve temel ilkeleri kendinden gerçekleştiren; kuvvetli bir vatan, millet ve bayrak sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki duygularla donanmış; ülkesini dünya vizyonuna taşıyan; öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiden bilgi üretebilen; milli ve manevi değerlerini tanıyan ve benimseyen; teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtan; araştırmacı ve sorgulayıcı; ülkesine ve dünyaya örnek olacak bilimsel çalışmaların sahibi bilim insanlarını yetiştiren; başarının kurum geleneği olduğu gerçeğinin sahibi ve paylaşımını yapacak öğrenciler yetiştiren bir okul.
Başarılar
2021 - 2022 İlçe Müftülüğü “Göç ve Çocuk” temalı Resim yarışmasına ktılındı. İlçe birincisi, il mansiyon Ödülü 2021 - 2022 24 Kasım Öğretmenler Günü Yarışması Resim Kategorisi İlçe 1. ve 2. si.
İngilizce Almanca
Şehir İçi ve Taşımalı Sistem
Servis Bilgisi
İlçe Merkezi ve Mahallelerden gelen öğrencilerimiz kendi imkanları ve taşımalı eğitim kapsamında okula ulaşmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yenişehir, Bursa ilinin bir ilçesidir. Bursa´nın doğusunda ve Bursa şehir merkezine uzaklığı 52 km´dir. Bursa´nın uluslararası havaalanı Yenişehir sınırları içindedir. Bu yüzden havaalanı "Yenişehir Havaalanı" olarak anılmaktadır.
İl Merkezine 50km ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
OBP´ye göre kayıt yapılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz mezun vermedi.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuz mezun vermedi.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, bocce branşlarında faaliyetler düzenlenmektedir.
Okulumuz bilimsel yarışmalar ve Tübitak faaliyetlerine katılım sağlanmaktadır.
e-Twinning Projesi
Diğer Hususlar
Okulumuz ilçe genelinde yapılan sportif, kültürel, sosyal, bilimsel, sanatsal faaliyetlere katılmaktadır.